Havalandırma Boşluğundan Su Akıyor

Havalandırma Boşluğundan Su Akıyor

Havalandırma boşluğundan su akıyor şikayeti, firmamızın müşterilerimizden en çok aldığı şikayetlerden birisidir.

Binaların havalandırma boşluğundan geçen pis su borusunda kaçak var ise su kaçağı ve kötü koku problemi yaşarsınız. Tuvalet ve banyolarda oluşan kokuları bertaraf etmek için inşa edilen kısıma havalandırma boşluğu adı verilir. Banyo ya da tuvaletlerin dış cepheye açılan penceresi olmadığı durumlarda havalandırma boşluğu yapılarak ıslak zeminlerdeki kötü koku bertaraf edilmektedir.

BİNA HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNDAN SU GELMESİNİN NEDENLERİ?

  • Üst katlarda oturan komşularınızın tuvaletlerinin ve pis su giderlerinin tıkanması.
  • Binanın pis su gideri borularında kırılma olması.
  • Binadaki temiz su borularında patlama olması.
  • Pis su pimaş borusunun ek yerlerinden çıkması
  • Pimaş boruların kelepçelerinin kırılması ve boruların ek yerlerinden ayrılıp düşmesi

Apartman Boşluğundan Gelen Suyun Çözümü

Filtes Tesisat cihazlı tesisatçı olarak sorun olan bölgeyi kontrol ederek su kaçağının tespitini ile hızlı ve güvenilir bir biçimde yapmaktadır. Yapılan su kaçağı tespiti sonrası bakım ve onarım işleri tarafımızca 2 yıl garantili olarak yapılarak müşterilerimize teslim edilir. Su tesisatı arızalarının kameralı sistemle tespit yapılması kırıp dökerek su kaçak tespitine göre daha az masraf çıkartır.

BİNA HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNUZU VE PİS SU BORULARINIZIN İÇİN KAMERA İLE GÖRÜNTÜLÜYORUZ
Filtes Tesisat olarak havalandırma boşluğunuzu ve pimaş borularınızın içini kamera ile görüntülüyoruz. Son teknoloji ile üretilen Avrupa’dan ithal olarak gelen cihazlarımız ile su kaçağı ve su sızıntısı sorunlarınızı noktasal olarak tespit ederiz. Su kaçağı gibi hassasiyet isteyen durumlarda kameralı tesisatçı olmayan kişilere asla işlem yaptırmayın.
Havalandırma tesisatı yapılırken kullanım amacına uygun malzeme kullanılmalı. Şayet ses ile ilgili hassasiyet var ise normal pimaşa göre daha maliyetli olan sessiz pimaş kullanılmalıdır.

SES GEÇİRMEYEN PİMAŞ NEDİR? SES GEÇİRMEYEN BORU
Ses geçirmeyen pimaşların en büyük özelliği adından da anlaşıldı üzere ses geçirmemesidir. Bazı yapılarda pis su gideri konutlarda insanı rahatsız edecek derece ses yapar. Üst katlarda tuvalet sifonu çekildiğinde diğer dairelere epeyce ses verir. Bu durum yine aynı şekilde banyo gideri, mutfak gideri ve lavabo gideri kısımlarında da sıkça görülür.

Pis su giderinde kullanılacak malzemelerin darbelere karşı mukavemetli olması çok önemlidir. Pis su giderlerinde kullanılacak olan manşon, açık dirsek, kapalı dirsek gibi ara malzemelerde oldukça önemli rol oynar. Bu parçaların kalitesi ve montaj aşaması tesisatın sağlamlığı açısından büyük önem taşır. Düzgün montaj edilmeyen pimaş borularda su kaçağı ve evi pis su basması sonuçları bile ortaya çıkar.

Profesyonel Su Tesisat Hizmetlerine mi İhtiyacınız Var?

Su tesisatınızdaki sorunları 3T formülüyle çözüyoruz. Talep, Tespit, Tamirat.
İletişim