Su Basınç Düşürücü

Su Basınç Düşürücü

Konutlarda, iş yerlerinde su borularında sorun yaşadığında sorunun nedeninin bulmak başlıca temel unsurlardan biriside şebeke suyunun basınç oranıdır. Su borularında yüksek basınçlı su geldiğinde su tesisatı aslına uygun yapılmamışsa boru patlaması meydana gelir. Bu patlamalarda su basıncı ayarı ile birlikte işçilik ve malzeme kalitesi de önemli rol oynar. Su borularında sürekli meydana gelen patlama sorunlarını çözüme kavuşturmak için basınç düşürücü taktırmak başlıca izlenecek adımdır.

Basınç düşürücünün ev ve iş yerinizde su ile çalışan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kombi ve vb. elektronik aletlerin zarar görmemesi içinde fayda sağlar. Basınç düşürücü, geceleri aniden yükselen şehir şebeke suyunun basıncını düşürerek su tesisatına zarar vermesini engeller. Geçmiş zamanda kullanılan mavi ve yeşil renkli su boruları ilk üretilen plastik su borusu grubudur. Dayanıksız olan bu malzemelerde bu sorun daha çok yaşanır.

Bu boruların kendiliğinden patlayarak su kaçağı sorununa neden olduğu sıkça firmamızca su kaçak tespiti ile gözlemlenmektedir. Borunun ömrünün bittiği göz önünde bulundurularak daha fazla hasar vermesine engel olmak için basınç düşürücü taktırmak doğru yöntem olacaktır. Daireye giriş yapılan şehir şebeke suyunun basıncını kontrol etmek ve yüksekse basınç düşürücü montajı yaptırmak gereklidir.

SU BASINCININ YÜKSEK OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR ?
Ev ve işyerlerinizde kullandığınız musluklarda klozet ya da asma rezervuarların mekanizmaları sürekli arıza gösterebilir. Musluğu açtığınız anda su sıçrayacak kadar çok geliyor ise, su basıncını ayarlamanız gerekir ve civar yapılarla su basıncı ile karşılaştırmanız gerekir. Basınç düşürücülerin çalışma prensibine bakacak olursak, paslanma ve çürüme hususuna dikkat etmek gerekir. Paslanmaz ve çürümeyen dayanıklı bir basınç düşürücü doğru tercih olacaktır.

BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ NASIL MONTAJ EDİLİR ?
Basınç düşürücü montajı genel olarak daire girişindeki su saatinin yanına yapılır. Daireye giren basıncı düşürmek için yaygın ve kullanışlı şekli budur. Bina girişlerine de basınç düşürücü taktırabilir. Bunun amacı binaya giren suyun basıncını düşürerek tüm dairelere basınç düşürücü takılmış gibi bir yöntem izlemektir. Ancak basınç düşürücüde en sağlıklı yöntem bağımsız her dairenin basınç düşürücü taktırmasıdır.

Profesyonel Su Tesisat Hizmetlerine mi İhtiyacınız Var?

Su tesisatınızdaki sorunları 3T formülüyle çözüyoruz. Talep, Tespit, Tamirat.
İletişim